Dowiedz się więcej O naszym menu
Zupy
-
Rosół z kaczki, kurczaka i wołowiny z makaronem
kaczka, kurczak, wołowina -
Krem pomidorowy z mozzarellą i basylią
Przystawki
-
Sałatka Cezar z kurczakiem
mix sałat, pomidorki cherry, grzanki, parmezan, chipsa z seru -
Carpaccio z łososia
serek koperkowy, ogórek, kapary
Makarony
-
Szef kuchni poleca
Carbonara
boczek wędzony, sos śmietankowy, żółtko, parmezan -
Tagliatelle z nutą włoską
pomidor, oliwki, cukinia, oliwa z oliwek, fasolka szparagowa, czosnek, sos pesto, grana padano -
Szef kuchni poleca
Tagliatelle z pieczonymi warzywami
kurki, cukinia, papryka, marchew, ser feta -
Spaghetti w sosie szpinakowym
szpinak, śmietanka, ser feta, wędzone pomidory
Dania główne
-
Wiejska patelnia
pieczone ziemniaki, wieprzowina, boczek, borówki, cebulka -
Tradycyjny kotlet schabowy panierowany
smażony na smalcu, podawany z ziemniakami i kapustą zasmażaną -
Schab po góralsku z oscypkiem i boczkiem
podawany z talarkami ziemniaczanymi i surówką colesław -
Szef kuchni poleca
Kacze udko pieczone
podawane z talarkami ziemniaczanymi z patelni, musem wiśniowym, karmelizowaną marchewką i chipsą z pomarańczy -
Filet kurczaka grillowany z warzywami
grillowane warzywa, ryż basmati, sos teriyaki -
Filet kurczaka panierowany
filet z kurczaka panierowany w płatkach zbożowych i ziarnach słonecznika podawany z frytkami, pomidorem i sosem winegret -
Filet indyka
filet indyka grillowany, zapiekany ze szpinakiem i gorgonzolą, podawany z ryżem basmati, fasolką szparagową i pomidorkami -
Rumsztyk wołowy z konfiturą z czerwonej cebuli
Mielony kotlet podawany z frytkami i surówką z buraków -
Szef kuchni poleca
Wątróbka ze śliwką
wątróbka ze śliwką wędzoną i cebulką podawana na patelni w sosie wiśniowym na czerwonym winie z puree ziemniaczanym
Ryby
-
Szef kuchni poleca
Stek z łososia
grillowany stek z łososia podawany z ryżem jaśminowym, karmelizowaną marchewką, groszkiem i sosem cytrynowym z kaparami -
Dorsz panierowany
polędwiczki z dorsza panierowane w panko i podawane z frytkami, sosem czosnkowym z cytrynką i surówką -
Dorsz śmietankowy
smażona polędwica z dorsza podawana z sosem ze śmietanki, oliwek i pomidorów, ziemniakami puree i groszkiem
Placki
Ręcznie tarte
-
Placki z gulaszem
gulasz na czerwonym winie z jałowcem i rozmarynem, śmietana -
Szef kuchni poleca
Placki z marynowanym łososiem i serkiem koperkowym
-
Placki ziemniaczane solo
-
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
-
Placki sezonowe z cukinii ze śmietaną
Naleśniki
-
Naleśniki z pieczarkami i serem żółtym
podawane ze śmietaną -
Szef kuchni poleca
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
podawane z sosem czosnkowym -
Naleśniki z serem i cukrem pudrem
w płatkach migdałowych, podawane ze śmietaną
Pierogi
Własnej roboty podawane z cebulką, masłem lub ze śmietaną
-
Pierogi Lwowskie
-
Pierogi z mięsem
-
Pierogi z wiśniami na słodko, ze śmietaną
-
Chwilowo niedostępne
Pierogi z kaszą gryczaną i borowikami
Dla dzieci
-
Nuggetsy z kurczaka z frytkami, surówka, ketchup
-
Chwilowo niedostępne
Banany w chrupiącym cieście francuskim z polewą czekoladową
Dodatki
-
Frytki małe 150g
200g -
Frytki duże 200g
-
Ziemniaki pure
-
Ziemniaki opiekane 200g
200g -
Kasza
-
Ryż
-
Zestaw surówek
-
Mizeria
-
Pomidor z cebulką
-
Ogórek kiszony
-
Kapusta zasmażana
Sosy
-
Sos czosnkowy
-
Sos borowikowy
-
Sos pieczarkowy
-
Ketchup
-
Śmietana
-
Sos BBQ
Napoje
-
Świeżo wyciskany sok - pomarańczowy 0,3l
-
Sok owocowy 0,3l
-
Kompot domowy 0,2l
-
Pepsi 0,5l
-
Fusetea 0,5l
-
Woda gazowana 0,3l
-
Woda niegazowana 0,3l